Trending video in Belgium


Het Moederdag avontuur van Saartje en MilleSaartje Vandendriessche en haar dochter Mille gaan samen 24 uur op avontuur.

Met Moederdag voor de deur, brengt Eén drie intieme en inspirerende portretten over het moederschap, vanaf nu te bekijken op VRT NU.

Drie bekende moeders trekken 24 uur op avontuur met hun zoon of dochter: Saartje Vandendriessche met dochter Mille (9), Siska Schoeters met zoon Lucien (8), en Marleen Merckx met dochter Britt (21).

Alle drie brengen ze een dag en nacht quality time door met hun kind, en nemen ze de tijd om te genieten van wat echt telt. Tussendoor reflecteren ze over het moederschap en staan ze stil bij vragen waar elke ouder al eens over nadenkt: wat vinden zij belangrijk in de opvoeding van hun kind? Hoe beleven ze het moederschap? Wat is hun grootste zorg? En wat is hun mooiste moment?

Saartje trekt er 24 uur op uit met haar vrolijke dochter Mille (9 jaar). Mille woont telkens een week bij haar mama Saartje en een week bij haar papa.

“In het begin had ik het er niet zo moeilijk mee: je concentreert je een week op jouw kind als ze bij jou is, en de andere week op het werk. Maar nu ze ouder wordt, is dat elke keer wel moeilijk om ze af te geven.”

“Ik had schrik dat een kind in mijn leven een beperking ging opleggen. Maar dan besef je na een tijd dat dat helemaal niet zo is. Dat het een meerwaarde is, een cadeau dat je krijgt.”

“Ik denk dat de grootste uitdaging als ouder is om jouw kind niet te veel te willen sturen. Ik voel dat ik nu al bezig ben: ‘is die job niks voor jou?’ Daar moet ik eigenlijk mee stoppen. Het is belangrijk dat je haar zo veel mogelijk kan meegeven, en haar dan zelf laat beslissen waar ze naartoe wilt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here